Понеділок, 2024-04-29, 7:03 PMГоловна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу

Пошук

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статтей
Головна » Статті » Матеріали

№6 2015

НТП: ПРОБЛЕМИ, ПОШУКИ, ЗДОБУТКИ

КРЯТ В. Молочні кооперативи на теренах України: плюси, мінуси та алгоритм поєднання

ТИМЧЕНКО Л. Спеціалізоване м’ясне скотарство і якісне харчування

Анотація. Досліджено якісні характеристики продуктивності м’ясної худоби та визначено фактори мотивації розвитку спеціалізованого м’ясного скотарства, що сприятиме створенню продовольчої безпеки країни.

Ключові слова: м’ясне скотарство, яловичина, м’язова тканина.

Specialized meat cattle industry and high-quality nutrition. LYUDMYLA O. TYMCHENKO (Praesidium of National academy of agricultural science of Ukraine, Kyev).

Abstract. The paper studies quality charachteristics of beef raising effectiveness, motivation development factors for specialized beef raising industry are specified, which will assist food security for our country.

Key words: beef raising, beef quality, muscle tissue.

ВОЛОЩУК В., РЕМІЗОВА Ю. Світова практика законодавчого врегулювання якості м’яса

Анотація. Конкурентоспроможний виробник в умовах ринкової економіки та інтеграційному спрямуванню до Європейських вимог повинен випускати на ринок якісну продукцію, що відповідає жорстким вимогам європейського законодавства. Наведено огляд основних нормативних документів, котрі регламентують якість продукції у світі.

Ключові слова: свинина, якість, ГОСТ, туша, система НАССР.

World practice of legislative regulation of meat quality. REMIZOV A Y.O., VOLOS CHUK V.M (Institute for pig breeding and agroindustrial production, Poltava)

Abstract. The competitive producer in conditions of a market economy and integration direction to European requirements should produce the quality products on the market that meets the stringent requirements of European legislation. This article provides an overview of the main regulations that govern the quality of product in the world.

Key words: pork, quality, GOST, carcass, HACCP system.

ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА

ЛИХАЧ В. Технологічні особливості вирощування поросят

Анотація. Наведено результати досліджень технологічних особливостей вирощування поросят після відлучення. В результаті проведених досліджень, на загальному поголів’ї молодняку – 3580 голів, в умовах СК «Агрофірма «Миг-Сервіс-Агро», ПП «Думітраш» Миколаївської області та ТОВ «Таврійські свині» Херсонської області встановлено, що поросята, які після відлучення залишаються на 7 днів у своїх станках для опоросу, вірогідно переважають за живою масою у віці 90 днів, на 4,86 кг та середньодобовими приростами на 81 г, молодняк, який одразу після відлучення потрапляє на дільницю дорощування.

Ключові слова: технологія, відлучення, дорощування, поросята, продуктивність.

Technological features of growing pigs. VADIM Yа. LYKHACH (Mykolayiv State Agrarian University, Mykolayiv).

Abstract. The article presents the results of research of the technological features of growing pigs after weaning. As a result of the studies, the total number of piglets – 3580 animals, in terms of APC «Agricultural firm «Mig-Servis-Agro», PE «Dumitrash» Nikolaev region and LLC «Tavriyski svyni» Kherson region found that the piglets after weaning remain for 7 days in their farrowing crates, probably prevail by live weight at the age of 90 days on 4,86 kg and average daily gain by 81 g young animals, that immediately after weaning gets on the rearing.

Key words: technology, weaning, rearing, piglets, productivity.

ЯРЕМЧУК О., ВАРПІХОВСЬКИЙ Р., ДЕРЕН В. Енергоощадність виробництва продукції від корів різних порід

Анотація. Встановлено, що від 120 корів української чорно-рябої молочної породи за безприв’язного утримання отримано на 20,7% або 669419,2 МДж енергії більше, ніж від 100 корів симентальської породи за прив’язного утримання, що еквівалентно – 55785 кВт/год електроенергії та 8420 л рідкого пального для машин.

Ключові слова: виробництво, утримання, продукція, молоко, жива маса, енергоощадність, енергія, корова, порода.

Abstract. Found that 120 cows Ukrainian black and white dairy cattle on the Loose maintenance received 20.7% or 669,419.2 MJ more energy than 100 Simmental cows Tethered by breed maintenance, which is equivalent - 55 785 kW / h of electricity and 8420 liters of liquid fuel for cars.

Key words: production, maintenance, production, milk, live weight, saving, energy, cow breed.

ПЛЕМРОБОТА ТА ВІДТВОРЕННЯ СТАДА

КАРУННА Т. Кнури великої білої породи вітчизняного та зарубіжного походження

Анотація. Наведені результати внутрішньопородного підбору свиноматок великої білої породи вітчизняної селекції із кнурами великої білої породи вітчизняної селекції, англійського та французького походження на підвищення відтворної здатності маток та власної продуктивності ремонтних свинок. Виявлена можливість моделювання швидкості росту молодняку. Доведена можливість добору за генотипом ВВ гену естрогенового рецептора на підвищення багатоплідності свиноматок.

Ключові слова: поєднання свиней великої білої породи, вплив кнурів зарубіжного походження, показники продуктивності, зв’язок генотипів за геном ESR з відтворною здатністю маток .

Influence boars of large white breed of domestic and foreign origin on reproductive sows ability and individual development obtained young animals. T.I. KARUNNA (Poltava State Agrarian Academy, Poltava).

Abstract. The article presents the results of the selection interbreed sows of large white breed of domestic breeding boars of large white breed domestic breeding, British and French origin to enhance reproductive capacity sows and gilts own performance. Revealed the possibility of modeling growth rate for young indexes forming, pressure and evenness of growth at different ages, and the selection of young indexes for the evaluation and results of correlation analysis. Proved the possibility of selection on the BB genotype of the gene of the estrogen receptor in the increase of multiple pregnancy of sows.

Key words: a combination of large white breed pigs, boars impact of foreign origin, productivity, communication genotypes for gene ESR reproductive ability of sows.

ВЕТЕРИНАРІЯ

ЛИТВИНЕНКО О. Превентивні заходи з ехінококозу тварин

Анотація. Визначено цикл розвитку та проведено аналіз факторів поширення ехінококозної інвазії на території країни. З’ясовано пріоритетні напрями поліпшення епізоотичної ситуації щодо даного захворювання.

Ключові слова: ехінококоз, поширення, епізоотичний стан, територія, профілактика.

Preventive measures echinococcosis animals. OLEG P. LITVINENKO (State Research Institute of Laboratory Diagnostics and Veterinary Expertise, Kyiv).

Abstract. Defined development cycle and the analysis of distribution factors ehinokokoznoyi invasion in Ukraine. It is found out priority.Types improve the epizootic situation for this disease.

Key words: echinococcosis, spread epizootic situation,territory, prevention.

МАРУЩАК Л., О.НЕВОЛЬКО О., ВОЛОСЯНКО Е. Олигонуклеотидные праймеры в диагностике Ку-лихорадки методом ПЦР

Анотація. Наведені дані про розроблення двох пар праймерів Com1ts1F і Com1ts1R; CoxF2 і CoxR4. Ці праймери комплементарні послідовності консервативної ділянки гену com1, який кодує висококонсервативний білок зовнішньої мембрани 27kDa, для виявлення та ідентифікації C.burnetii методом ПЛР і показані результати оптимізації умов проведення ПЛР.

Ключові слова : Ку-лихоманка, ген Сom1, C.burnetii, ПЛР, праймер.

Bioinformatic analysis for design oligonucleotide primers for diagnostic PCR test system Q fever. LYUDMY LA.V. MA RUSHCHA K, OLEG.M. NE VOLKO (The State Scientific and Research Institute of Laboratory Diagnostics and Veterinary and Sanitary Expertise (SSRILDVSE), Kiev, Ukraine), ELENA .V. VOLOSIAN KO (National University of life and environmental sciences of Ukraine, Kiev, Ukraine).

Abstract. The article present data about to develop two pairs primers Com1ts1F and Com1ts1R, CoxF2 and CoxR4. Primers are were designed from the nucleotide sequence of the gene Сom 1 encoding a 27 kDa outer membrane protein for detection of C.burnetii and the identification of shedders. Results of optimization of PCR was shown.

Key words: Q-fever, gene Com1 ,C.burnetii, PCR, primer.

КОРМИ ТА ГОДІВЛЯ

ДУРХАМ ІСМАЇЛ АЛЬ АЛЬНАБІ. Вплив пробіотичних препаратів на якісні показники м’яса перепелів

Анотація. Представлено результати досліджень якісних показників м’яса перепелів при різних технологіях використання пробіотичних препаратів «Байкал ЕМ-1У» і «Праймікс-Біонорм П(К)» в умовах промислового вирощування. Встановлено, що використання пробіотичного препарату «Байкал ЕМ-1У» сприяло збільшенню в м’ясі кількості білка на 0,25%. Також, при застосуванні пробіотичних препаратів простежується тенденція зниження кількості в м’ясі перепелів жиру і підвищення рівня мінеральних речовин, зокрема фосфору.

Ключові слова: перепела, пробіотичний препарат, м’ясо.

Influence of probiotics on quality indicators of meat quails. DURG HAM AS MAEL BAKER AL -AL NABI (Lugansk National Agrarian University, Lugansk).

Abstract. The article presents the results of qualitative research of quail meat at various technologies of use of probiotic preparations «Baykal EM -1U» and «Praymiks Bionorm-P (R)» under commercial cultivation. It was found that the use of probiotic preparation «Baikal EM -1U» helped to increase the amount of protein in meat by 0.25%. Also, when using probiotics tendency reducing the amount of fat in meat quail and increasing mineral substances, in particular phosphorus.

Key words: quail, a probiotic preparation, meat.

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2015-06-30) | Автор: ТУ_№6-2015 E W
Переглядів: 681 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024 |