Неділя, 2024-12-22, 11:06 PMГоловна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу

Пошук

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статтей
Головна » Статті » Матеріали

№1-2 2012

НТП: ПРОБЛЕМИ, ПОШУКИ, ЗДОБУТКИ

ГЕРСИМЕНКO С. Ділове партнерство і зваженість замість конфронтації

 

ХАЙРУЛЛИНА В. Основы выгодного кормопроизводства

 

ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА

ГРИЩЕНКО С. Яке вирощування найсприятливіше для свиноматок

Анотація. Викладено результати дослідження продуктивності свиноматок, яких до парувального віку утримували в різних умовах за результатами трьох опоросів.

Ключові слова: свиноматки, умови утримання, продуктивність, репродуктивні якості.

Abstract. The results of research on the study of performance indicators sows that to the age of insemination kept under various conditions as a result of three crates.

Key words: sows, housing conditions, productivity, reproductive capacity.

 

БАЛИЕВ А. Безотходные технологии для самообеспечения энергией

 

ПЛЕМРОБОТА ТА ВІДТВОРЕННЯ СТАДА

ЧЕРЕМИСОВА В., КРАМАР Н. Сезонність народження та її вплив на молочну продуктивність корів

Анотація. Проаналізовано зв’язок осіннього і літнього сезонів народження на формування молочної продуктивності корів центрального зонального типу української червоної молочної породи. Встановлено незначну залежність осіннього та літнього сезонів народження на продуктивні показники корів-первісток.

Ключові слова: корови, сезон народження, молочна продуктивність

Abstract. The following paper presents the results of research into depend on autumn and summer seasons of birth-year on milk production in cows of Ukrainian red milk breed. It’s slight depend on their proofs in cows.

Key words: cows, season of birth-year, milk production.

 

ХВОСТИК В., ПОДСТРЄШНИЙ О. Генетична структура м’ясо-яєчних курей різного генезису

Анотація. Досліджено генетичну структуру м’ясо-яєчних курей різного генезису за локусами OV, G(3), G(2) та TF білків яєць. Рівень гетерозиготності гібридів, від зворотного схрещування, більший, ніж при розведенні «у собі».

Ключові слова: генетична структура, локус, частота алелів, рівень гетерозиготності, м’ясо-яєчні кури, схрещування.

Abstract. The genetic structure of the meat-egg chickens of different genetic origin on OV, G(3), G(2) and TF protein loci is established. The level of heterozygosis of hybrids, obtained by backcrossing, higher, than in free breeding.

Key words: genetic structure, loci, frequency alleles, level of heterozygosis, meat-egg chickens, crossing.

 

МИХАЛЬЧЕНКО С. Повноцінність м’якоті туш різнопорідних бичків

Анотація. Наведено результати досліджень формування біологічної повноцінності білків м’якоті туш різних чистопородних бичків в онтогенезі при інтенсивному вирощуванні до живої маси 550-650 кг. Визначено амінокислотний індекс біологічної цінності білка м’якоті за методикою Мітчела.

Ключові слова: бички, онтогенез, порода, м’якоть, білок, амінокислотний індекс.

Abstract. The results of studies of formation of biological faculty of various proteins pulp ink Pure bulls in ontogeny at intensive cultivation to live weight 550-650 kg. Determined the amino acid code of protein biological value of pulp by the method of Mitchell.

Key words: calves, ontogeny, breed, flesh, protein, amino acid code.

 

КОРМИ ТА ГОДІВЛЯ

КОЗЫРЬ В. Дисбаланс питательных элементов в кормах КРС степной зоны Украины

Анотація. Досліджено біологічну повноцінність кормів у степовій зоні України та можливість враховувати її для цілеспрямованого формування раціонів корів.

Ключові слова: корми, раціон, елементи годівлі.

Abstract. Investigated the biological usefulness of forage in the steppe zone of Ukraine and the opportunity to consider it for purposeful formation diets of cows.

Key words: food, diet, feeding items.

 

ОТЧЕНАШКО В. М’ясна продуктивність перепелів за використання комбікормів з різним вмістом протеїну

Анотація. Вивчено м’ясну продуктивність перепелів породи Фараон під впливом згодовування комбікормів із різним вмістом сирого протеїну. Встановлено характер зв’язку між рівнями протеїнового живлення перепелів та показниками забою і хімічного складу грудних м’язів.

Ключові слова: забій, м’ясо, перепели, Фараон, комбікорм, протеїн.

Abstract.This article is devoted to the study of meat production breed Pharaoh quails under the influence of feeding with feed containing different crude protein. Established the relationship between the levels of protein nutrition and quail slaughter rates and chemical composition of the pectoral muscles.

Key words: slaughter, meat, quail, Pharaoh, feed, protein.

 

БАЛУХ Н. Вміст мінеральних елементів у печінці перепілок за дії ензимної добавки

Анотація. Встановлено, що під впливом максимального додання до кормового раціону перепелів ензимного препарату спостерігається тенденція до збільшення у печінці птиці вмісту кальцію, марганцю, цинку, магнію та міді.

Ключові слова: мінеральні речовини, печінка, перепілки, кормова добавка.

Abstract. It is set that adding to the basic ration of quail of feed addition of «Proenzim» is produced by positive influence on content of mineral matters in a liver. For the actions of maximal dose of the probed feed factor there is a tendency to the increase in the liver of quail of content of calcium, manganese, zinc, magnesium and copper.

Key words: mineral matters, liver, perepilki, feed addition.

 

* * *

ВІЛЬЧИНСЬКА Д. Внесок учених Київського політехнічного інституту в зоотехнічну науку (1898-1917)

Анотація. У статті розкривається роль учених Київського політехнічного інституту Імператора Олександра ІІ у станоаленні зоотехнічної науки (1898-1917).

Ключові слова: зоотехнічна наука, КПІ, сільськогосподарське відділення М.П. Чирвинський.

Abstract. This article reveals the contribution of scientists of the Kiev Polytechnic Institute of Emperor Alexander II in bio-engineering science (1898-1917).

Key words: bio-engineering science, KPI, agricultural department, M.P. Chyrvynskyy.

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2012-02-14) | Автор: ТУ_№1-2-2012 E W
Переглядів: 954 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024 |