НТП: ПРОБЛЕМИ, ПОШУКИ, ЗДОБУТКИ
«Підсумки роботи аграрної галузі у
2011 році»
ЛОСЄВ О., ГОЛОВЕЦЬКИЙ І., КРИКУН Н.,
БІЛОУС Д. Виробництво органічної продукції бджільництва у світі та в Україні
Анотація. Проаналізовано стан розвитку
нормативно-правових актів виробництва органічної продукції бджільництва у світі
і в Україні. Наведено характеристику світових тенденцій, а також рекомендації
щодо розвитку бджільництва, як органічного сектора в Україні.
Ключові слова: органічний мед, органічні продукти, органічне виробництво, продукція
бджільництва, пропозиція, експорт, імпорт.
Abstract. Development normatively of
legal acts of production of organic goods of beekeeping status is analysed in
the world and in Ukraine. This description of world tendencies, and also recommendations,
in relation to development of beekeeping, as organic a sector in Ukraine.
Кey words: ecological honey, ecological
products, ecological manufacturing and beekeeping products, the offer, export,
import.
УШКАРЕНКО Ю., ПЕТЛЮЧЕНКО В., ГРЕК В. Актуальні
проблеми розвитку сільськогосподарської кооперації
Анотація. Розглянуто
теоретико-методологічні основи та деякі практичні аспекти діяльності кооперативних
підприємств, виявлено причини, що стримують їх ефективне функціонування і
широке впровадження.
Ключові слова: аграрний сектор, сільськогосподарська кооперація, виробничий кооператив,
с/г обслуговуючий кооператив.
Annotation. Theoretical and
methodological background and some practical aspects of functioning of cooperative
enterprises are considered, reasons which restrain their effective functioning
and wide distribution are exposed.
Key words: agrarian sector, agricultural
co-operation, agricultural production cooperative store, agricultural attendant cooperative store.
ПЛЕМРОБОТА ТА ВІДТВОРЕННЯ СТАДА
МОГИЛЬНИЦЬКА С. Молочна продуктивність
вівцематок асканійської каракульської породи
Анотація. Досліджено рівень молочної
продуктивності вівцематок асканійської каракульської породи різних генотипів за
кількісними та якісними параметрами. Встановлено відносно високу молочність
тварин з відповідним вмістом основних компонентів молока.
Ключові слова: вівцематки чорного та сірого забарвлень, молочна продуктивність, хімічний
склад молока.
Abstract.The level of the milking
productivity of ewes of Ascanian Karakul breed of different genotypes after quantitative
and quality parameters has been investigated firstly. The high milkness of
animals relatively with the proper maintenance of basic components of milk is
set.
Key words: ewes of the black and grey
colourings, milking productivity, chemical composition of milk.
ГРИЩЕНКО С. Економічна
ефективність вирощування ремонтних свинок
Анотація. Викладено результати
досліджень з вивчення показників економічної ефективності вирощування ремонтних
свинок за різних умов утримання у приміщенні з регульованим мікрокліматом.
Ключові слова: ремонтні свинки, утримання, економічна ефективність.
Abstract. The results of research to
study economic performance of growing pigs at different repair conditions in a room with controlled microclimate.
Key words: pig repair, maintenance, cost
efficiency.
КРИВЧИКОВ В. Неблагоприятные
периоды в жизни пчёл в течение лётного периода
КОРМИ ТА ГОДІВЛЯ
КУЧЕРЯВИЙ В., ПОСТЕРНАК Л., СУХАНЕВИЧ
Н., ІВАСИШИН М. Згодовування бактеріальних препаратів поросятам
Анотація. Встановлено, що введення до
раціону бактеріального засобу зумовлює підвищення кількості білих кров’яних
тілець, вмісту заліза, фосфору та зменшення кількості холестерину у молодняку свиней.
Ключові слова: бактеріальний препарат, відгодівельний молодняк, продуктивність,
морфологічні та біохімічні показники, свині, кров.
Abstract. It is established that
introduction into ration of lactin per day results in increase of white-blood corpuseles,
iron and phosphorus content and reduction of cholesterol content.
Key words: bacteria preparations,
fattening young pigs, productivity, morphological and biochemical indices,
pigs, blood.
КОНДРАХИН И. Степные пастбища
Крыма: целебное разнотравье
Анотація. Наведено загальну
характеристику природних степових пасовищ Кримського півострову, їх травосклад,
можливості використання для оздоровлення тварин та отримання козячого
лікувального молока.
Ключевые слова: природні пасовища, травостій пасовищ, кози, молоко кіз, лікувальні
властивості молока.
Abstrakt. This article gives a general
description of the natural steppe pastures of the Crimean peninsula, the
pasture grass, the possibilities of its usage for improving the animals` health
and receiving the therapeutic goats` milk.
Key words: natural pasture, pasture
grass, goats, goats` milk, healing properties of milk.
ПОДОЛЯН Ю., ЧУДАК Р., ВОЗНЮК О. М’ясо
буде смачнішим, якщо курчата вживатимуть пробіотик
Анотація. Виявлено, що включення
пробіотичної добавки у раціони курчат-бройлерів справляє позитивний вплив на
фізико-хімічні властивості грудних та стегнових м’язів птиці: м’ясо стає
соковитішим і ніжнішим на смак. Таким чином, використання досліджуваного
препарату дає змогу одержати якісну та безпечну продукцію птахівництва.
Ключові слова: курчата-бройлери, годівля, пробіотик, якість м’яса.
Abstract.It is proved that additional
consumption of probiotic supplement by broiler chicken positively influence on
physical and chemical characteristics of hips and bristles muscles. Thus, the
usage of researched drug gives us the opportunity to get qualitative and safe
poultry products.
Key words: chicken-broiler, probiotic,
feeding, meat quality.
ВЕТЕРИНАРІЯ
БАЛУХ Н., ЧУДАК Р. Гематологічні
показники крові у перепілок
Анотація. Завдяки здійсненим
дослідженням встановлено, що введення кормової добавки до повнораціонного
комбікорму перепілок справило різний вплив на гематологічні показники крові.
Ключові слова: перепели, кормова добавка, кров, морфологічні та біохімічні показники.
Abstract. It is set due to realizable
researches, that introduction of feed addition to the fullration mixed fodder
of perepilok rendered different influence on the haematological indexes of
blood.
Key words: quail, feed addition, blood,
morphological and biochemical indexes.
НАУКОВЦІ — БДЖОЛЯРАМ
Возвращаясь к истории
|