Субота, 2024-05-04, 4:59 PMГоловна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу

Пошук

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Каталог статтей
Головна » Статті » Матеріали

№11 2012

НТП: ПРОБЛЕМИ, ПОШУКИ, ЗДОБУТКИ

Іщенко Г. «Наше завдання зараз — не обмежити експорт, а зберегти зовнішні ринки»

Галущак И. В украинском свиноводстве кризис

 

ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА

Виннов А. Электрохимический способ нейтрализации солянокислых белковых гидролизатов

Анотація. Розглянута можливість нейтралізації солянокислих білкових гідролізатів в результаті відновлення іонів Сl- на аноді. Визначені режими електролізу, що дозволяють отримати кислотні гідролізати з масовою часткою повареної солі в нейтралізованому продукті в межах 4%.

Ключові слова: білковий кислотний гідролізат, електроліз, соляна кислота.

Abstract. The possibility the hydrochloric acid protein hydrolysates neutralizing by Cl-ions reduction at the anode is seted. The electrolysis mode allowing to receive acid hydrolysates with salt mass content in the neutralized productf 4% is determined.

Key words: protein acid hydrolyzate, electrolysis, hydrochloric acid.

 

Кулик П. П’ять тонн ікри на рік

 

Жихарев С. Европейские страсти вокруг биопродуктов

 

ПЛЕМРОБОТА ТА ВІДТВОРЕННЯ СТАДА

Пономаренко В., Войтенкo С. Технологічна оцінка якості свинини

Анотація. Наведено результати досліджень якості м’язової тканини свиней різних генотипів вітчизняної та зарубіжної селекції. Встановлено, що якість свинини зумовлена генотипом тварин, у результаті чого за однакового утримання та годівлі одержані різні величини окремих якісних показників, у деяких випадках вірогідні.

Ключові слова: чистопородні та гібридні свині, фізико-хімічні показники м’яса.

Abstract.The results of researches of quality of muscular fabric of pigs of different genotypes of domestic and foreign selection are resulted. Set, that quality of pork is conditioned the genotype of zoons, as a result at identical maintenance and feeding the different sizes of separate high-quality indexes are got, in some cases reliable.

Key words: of pure breed and hybrid pigs, physical and chemical indexes of meat.

 

Хвостик В. Морфологічні ознаки яєць курей різного генезису

Анотація. Проаналізовано асоціативний зв'язок гомозиготних і гетерозиготних фенотипів за глобуліновими локусами G(3) та G(2) яєчного білка з морфологічними ознаками яєць м’ясо-яєчних курей різного генетичного походження. Встановлено асоціації вірогідного характеру одного з фенотипів за деякими морфологічними ознаками.

Ключові слова: м’ясо-яєчні кури, морфологічні ознаки яєць, локус, фенотипи, гомозиготи, гетерозиготи, асоціативний зв’язок.

Abstract. Analyzed the associative relationship of homozygous and heterozygous loci globulin phenotypes in egg whites G(3)and G(2) with the morphological features of eggs and meat chicken egg different genetic origin. Established the nature of a significant association with the phenotype of some morphological characters.

Key words: meat and egg chickens, morphological features of eggs, locus, phenotype, homozygote, heterozygote, the associative relationship.

 

Ставецька Р., Рудик І. Відбір корів-первісток за власною продуктивністю

Анотація. Встановлено, під час вибору інтенсивності відбору первісток слід враховувати не лише бажаний рівень зростання молочної продуктивності у стаді, а й стан відтворення, тривалість продуктивного використання та довічну продуктивність корів.

Ключові слова: відбір, вибракування, молочна продуктивність,відтворна здатність, тривалість продуктивного використання, довічна продуктивність, генетичний прогрес.

Abstract. During the choosing the intensity of firstborn’s selection should consider not only the desired level of growth in milk productivity in the herd, but the reproductive ability, the duration of the productive use and lifetime productivity of cows.

Key words: selection, culling, milk productivity, reproductive ability, length of productive use, lifetime productivity, genetic progress.

 

Капралюк О. Миргородська порода свиней

Анотація. Показано історію та методи створення миргородської породи свиней, становлення генеалогічної групи, селекційно-племінна робота з нею.

Ключові слова: свині, порода, миргородська, схрещування, створення породи.

Abstract. Showing methods of creating of the mirgorodskoy breed of pig, formation of the genealogical group. Pedigree work with her.

Key words: pigs, breed, myrgorodska, crossing, create of breed.

 

ВЕТЕРИНАРІЯ

Лечение заболеваний птиц без антибиотиков

 

Найдена новая вакцина против ящура

 

КОРМИ ТА ГОДІВЛЯ

Кондратюк В., Слободянюк Н. Вітамінний склад яєць перепелів залежно від умов годівлі

Анотація. Вивчено вміст вітамінів А, Е, В2 та каротиноїдів у яйцях перепілок японської породи залежно від їх А-вітамінного живлення.

Ключові слова: перепілки, яйця, комбікорми з різним вмістом вітаміну А, каротиноїди.

Abstract. Studied the content of vitamins A, E, B2 and carotenoids in eggs of Japanese quail breed depending on their vitamin A supply.

Key words: quail, eggs, feed with different vitamin A carotenoids.

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2012-12-15) | Автор: ТУ_№11-2012 E W
Переглядів: 579 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024 |