НТП: ПРОБЛЕМИ, ПОШУКИ, ЗДОБУТКИ
ВДОВИЧЕНКО Ю., ОМЕЛЬЧЕНКО Л., ЖУКОРСЬКИЙ О. Південна
м’ясна порода ВРХ – в органічному агровиробництві
Анотація.
Наведені матеріали стосовно господарського, економічного та екологічного ефекту
використання генотипів південної м’ясної породи великої рогатої худоби в
системі органічного виробництва. Установлена висока інтенсивність та енергія
росту молодняку лише за рахунок пасовищних кормів, висока поживна та
енергетична цінність 1 кг
яловичини, наявність в м’ясі хімічних забруднювачів нижче ГДК.
Ключові слова: органічне
виробництво, генотип, інтенсивність, енергія росту, забійний вихід,
забруднювачі хімічної природи, ГДК.
Genotypes using of the
south beef cattle breed in organic agriculiural production YURIY V.
VDOVYCHENKO, L.O. Omel’chenko, OSTAP M. ZHUKORSKY.
Abstract. The
materials on farming, economic and environmental effects of using genotypes
Southern beef cattle breed in the organic agricultural production are
presented. It is established that the high intensity and energy of the young
growth at the expense of pasture forage (1046-944 g), high nutrient
(1,056.6 kcal) and energy (4.44 MJ) value of 1 kg of beef, the presence of
chemical contaminants in meat below the MPC.
Key words: organic production,
genotype, intensity, energy, growth, slaughter yield, chemical contaminants
nature MAC.
КОСТЮК О. Почему выпускники аграрных вузов
Украины не стремятся работать по специальности
ПЛЕМРОБОТА
ТА ВІДТВОРЕННЯ СТАДА
ГУЗЄЄВ Ю. Генетична структура ВРХ
голштинського походження за геном CSN3
Анотація. На
основі аналітичного огляду опублікованих наукових матеріалів досліджено, що
погіршення якості молока голштинської породи і голштинізованих порід худоби
зумовлене в першу чергу зменшенням частоти алеля В Капа-казеїну молока.
Ключові слова: голштинська
худоба, селекція, частоти зустрічностей, ген CSN3, сиропридатність
молока, ВВ-казеїн.
Analysis of the genetic
structure of dairy breeds of cattle Holstein root of gene CSN3. Juriy
V. GUZEEV
Abstract. In
the article on the basis of the analytical review of published scientific
materials, that the deterioration of the quality of milk Holstein breed and
голштинизированных breeds of cattle is caused by in the first place decrease in
the frequency of the allele In the Kappa-casein milk.
Key
words: holstein
cattle, selection, frequency of occurrence, gene CSN3, quality of milk,
BB-casein.
КОРМИ ТА
ГОДІВЛЯ
СЛОБОДЯНЮК Н. Поживність м’яса перепелів за
використання комбікормів
з різними рівнями протеїну
Анотація. Досліджено
вплив годівлі на м’ясні якості перепелів. Установлено характер зв’язку між
рівнями протеїнового живлення перепелів та показниками забою і хімічного складу
грудних м’язів.
Ключові слова: забій,
м’ясо, перепели, комбікорм, протеїн.
Abstract. Investigational
influence of feeding on meat qualities of quail. Set character of connection
between the levels of feed of protein of quail and indexes of backwall and
chemical composition of pectoral muscles.
Key words: backwall, meat, quail,
mixed fodder, protein.
ЛЮБІЧЕВ М., БУРЛАКА В. Перетравність
свиноматками збагачених раціонів
Анотація. Представлено
показники перетравності поживних речовин корму поросних свиноматок, яким
згодовували раціони з алунітовим борошном, збагаченим метилурацилом.
Встановлено, що згодовування добавки підвищує перетравність органічної речовини
корму на 1,11-3,23%.
Ключові слова: свиноматки,
алунітове борошно, метилурацил, перетравність,.
The digestibility of
nutrients when using in sows diet alunite enriched with metyluracil. M.
V. LYUBICHEV, V.А. BURLAKA.
Abstract. The
paper presents the coefficients of nutrients digestibility in gestating sows
diets, which contain alunite flour, enriched with metyluracil. It has been
established that feeding the additive increases the digestibility of the
organic feed matter to 1,11-3,23%.
Key
words: sows,
alunite flour, methyluracil, digestibility.
ІБАТУЛЛІН І., КРИВЕНОК М., ІЛЬЧУК І. Використання
триптофану у кормах
для курчат-бройлерів
Анотація. Експериментально
визначено ефективний рівень триптофану у комбікормі для курчат- бройлерів кросу
«Кобб-500». Встановлено вплив підвищених рівнів цієї амінокислоти на рівень
споживання корму та живу масу курчат. Найвищий рівень продуктивності відмічався
за вмісту триптофану у комбікормі для курчат-бройлерів віком 1 – 10 діб –
0,22%; 11 – 22 доби – 0,21 % та 23 – 42 доби – 0,20%.
Ключові слова: курчата-бройлери,
комбікорм, рівень триптофану.
Consumption and cost of
feed broiler chickens at different levels of tryptophan in the diets. ILDUS
I. IBATULLIN (National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine, Kyiv), MYKOLA
J. КRYVENOK, IGOR I. ILHCUK (National University of Life and Environmental
Sciences of Ukraine, Kyiv)
Abstract. Experimentally
determined effective level of tryptophan in the fodder for broiler chickens
cross «Cobb-500.» The effect of elevated levels of this amino acid on the level
of feed intake and live weight of chickens. The highest level of performance
was marked by the tryptophan content of fodder for broilers aged 1 - 10 days -
0.22% 11 - 22 days - 0.21% and 23 - 42 days - 0.20%.
Key words: broiler chickens, feed,
level of tryptophan.
ЧОРНОЛАТА Л., ЗДОР Л., ЛАПТЄЄВ О. Біогенні
елементи у злакових в різні фази розвитку
ВЕТЕРИНАРІЯ
ЯКОВЛЕВ С. Ветеринарно-санитарные мероприятия
в птицеводстве
Рынок кролиководства в России
|